NASA ve Lockheed Martin, X-59 sessiz süpersonik uçağı tanıttı


Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Lockheed Martin tarafından üretilen X-59 sessiz süpersonik uçağını tanıttı. Türünün tek örneği olarak lanse edilen X-59 sessiz süpersonik uçağı ile NASA, hava yolculuğunda devrim yaratacak verileri toplamayı ve ses hızından daha hızlı seyahat edebilen yeni nesil ticari uçakların önünü açmayı hedefliyor.

“İddialı bir konsepti sadece birkaç yıl içinde gerçeğe dönüştürdük. Bu, NASA’nın tüm X-59 ekibinin sıkı çalışması, yaratıcılığı sayesinde mümkün olan büyük bir başarıdır.” diyen NASA Yönetici Yardımcısı Pam Melroy, “X-59, seyahat etme şeklimizi değiştirmeye yardımcı olacak ve bizi çok daha kısa sürede birbirimize yakınlaştıracak.” ifadelerini kullandı.

Bu yılın sonlarına doğru ilk kez havalanması ve ardından ilk sessiz süpersonik uçuşunun gerçekleşmesi planlanan X-59, ses hızının 1,4 katı, yani 925 mil/saat hızla uçması bekleniyor. İlk uçuşa hazırlanmak için entegre sistem testleri, motor çalışmaları ve taksi testlerinden geçecek olan X-59, uçuş testlerinden birkaçını Lockheed Martin tesislerinde gerçekleştirecek ve ardından operasyon üssü olarak hizmet verecek olan NASA’nın Kaliforniya’daki Armstrong Uçuş Araştırma Merkezi’ne transfer edilecek.

NASA uçuş testlerini tamamladıktan sonra, uçağı ABD genelinde uçuracak ve X-59’un ürettiği ses ve insanların bunu nasıl algıladığı hakkında veri toplayacak. NASA bu verileri Federal Havacılık İdaresi ve uluslararası düzenleyiciler ile paylaşacak.

“Quesst’in ardındaki tutku düzeyini ve potansiyel faydalarını düşünmek heyecan verici.” diyen NASA Havacılık Araştırmalarından Sorumlu Yönetici Yardımcısı Bob Pearce sözlerine şöyle devam etti: “NASA, bu eşsiz görevden elde edilen verileri ve teknolojiyi düzenleyici kurumlar ve endüstriyle paylaşacak. Karada sessiz ticari süpersonik seyahat olasılığını göstererek, ABD şirketleri için yeni ticari pazarlar açmayı ve dünya çapındaki gezginlere fayda sağlamayı amaçlıyoruz.”

NASA tarafından aktarılan bilgilere göre, 99,7 fit uzunluğunda ve 29,5 fit genişliğindeki uçağın tasarımı ve sahip olduğu teknolojik özellikler, sessiz süpersonik uçuşu mümkün kılacak. X-59’un ince, konik burnu, uzunluğunun neredeyse üçte birini oluşturuyor ve normalde süpersonik bir uçağın ses patlamasına neden olmasıyla sonuçlanacak şok dalgalarını kıracak.

Bu konfigürasyon nedeniyle kokpit, uçağın uzunluğunun neredeyse yarısına kadar yerleştirilmiştir ve öne bakan bir penceresi yoktur. Bunun yerine, kokpitteki 4K monitörü besleyen bir dizi yüksek çözünürlüklü kameradan oluşan eXternal Vision System teknolojisi geliştirilmiş.

X-59’un başarılı olması durumunda, süpersonik uçuşta devrim yaratması bekleniyor. Bu, yolcuların bir şehirden diğerine daha hızlı seyahat etmesini sağlayabilir ve yeni ticari fırsatlar yaratabilir. X-59’un uçuş testleri ve sonuçları, süpersonik uçuşun geleceğini şekillendirmede önemli bir rol oynayacak.