Netflix, WWE Raw’ın yayın haklarını satın aldı


Kasım 2023’te ilk canlı spor yayınını gerçekleştiren ve canlı spor yayınları odağındaki çalışmalarına devam eden Netflix, World Wrestling Entertainment veya bilinen adıyla WWE’nin popüler profesyonel güreş televizyon programı Monday Night Raw’ın yayın haklarını 10 yıllığına satın aldı.

Netflix ve TKO Group Holdings arasında imzalanan anlaşmanın değeri 5 milyar doları geçiyor. TKO Group Holdings, WWE ve dünyanın önde gelen karma dövüş sanatları organizasyonu Ultimate Fighting Championship, bilinen adıyla UFC’nin sahibidir.

Yapılan anlaşmaya göre Ocak 2025’ten itibaren Netflix, ABD, Kanada, Birleşik Krallık ve Latin Amerika’da Raw’ın yeni ev sahibi olacak. Anlaşmanın bir parçası olarak Netflix, Raw ve WWE’nin diğer haftalık şovları SmackDown ve NXT’nin yanı sıra WrestleMania, SummerSlam, Royal Rumble ve şirketin Premium Canlı Etkinlikleri de dahil olmak üzere ABD dışındaki tüm WWE şovları ile özel programlarına ev sahipliği yapacak. WWE’nin ödüllü belgeselleri, orijinal dizileri ve gelecek projeleri de 2025 yılından itibaren Netflix’te yer alacak.

Bugüne kadar 31 sezon ve 1.600’den fazla bölüm yayınlanan Raw, spor eğlencesinin en ikonik ve en popüler programıdır. Raw, 1993’teki ilk bölümünden bu yana yılın 52 haftasında aksiyon, ilgi çekici drama ve eşsiz bir atletizm sunuyor. Senaryolu içeriğin en iyilerini öngörülemeyen canlı eğlenceyle harmanlayan üç saatlik şov, Dwayne “The Rock” Johnson, “Stone Cold” Steve Austin, Triple H, John Cena, Roman Reigns, Bianca Belair ve Charlotte Flair’in kariyerlerinin başlamasına yardımcı oldu.

Şu anda USA Network’te 1 numaralı program olan Raw, yıl boyunca 17,5 milyon tekil izleyiciye ulaşıyor. Televizyonun 18-49 reklam demografisinde en iyi performans gösteren programlarından biri olan Raw, her yeni bölüm yayınlanırken yılda 52 hafta X’te trend oluyor. WWE’nin sosyal medya platformlarında bir milyardan fazla takipçisi bulunmaktadır.

Netflix İçerik Direktörü Bela Bajaria

“Çok kuşaklı, devasa ve tutkulu hayran kitlesine sahip WWE Raw’ın Netflix’te yer alması bizi heyecanlandırıyor. Erişimimizi, önerilerimizi ve hayranlığımızı WWE ile birleştirerek, izleyiciler ve üyelerimiz için daha fazla keyif ve değer sunabileceğiz. Raw, harika karakterleri ve hikaye anlatımını yılın 52 haftası canlı aksiyonla harmanlayan spor eğlencesinin en iyisidir ve biz de WWE ile bu uzun vadeli ortaklıkta bulunmaktan heyecan duyuyoruz.”

WWE Başkanı Nick Khan

“Netflix, nispeten kısa geçmişinde hikaye anlatımı konusunda olağanüstü bir performans sergiledi. Dünyanın önde gelen eğlence markalarından biri olan Netflix’in Raw’ın canlı, sadık ve sürekli büyüyen hayran kitlesi için ideal ve uzun vadeli bir yuva olduğuna inanıyoruz.”

TKO Başkanı ve COO’su Mark Shapiro

“Bu anlaşma, kaçırılmayacak WWE ürününü Netflix’in olağanüstü küresel erişimiyle birleştiriyor ve uzun yıllar boyunca önemli ve öngörülebilir ekonomiyi kilitliyor. Ortaklığımız medya ortamını temelden değiştiriyor ve güçlendiriyor, WWE’nin erişimini önemli ölçüde genişletiyor ve Netflix’e haftalık canlı randevu izleme olanağı getiriyor.”