Tim Cook, Apple’ın üretken yapay zekasının sonbaharda geleceğini doğruladı


Tim Cook, Apple’ın bu yıl içinde müşterilere sunulacak olan üretken yapay zeka yazılımı üzerinde çalıştığını doğruladı. Bu, geçtiğimiz günlerde iOS 18’in işletim sistemi tarihindeki en büyük güncelleme olabileceğini söyleyen Bloomberg editörü ve Apple analisti Mark Gurman’ın raporuyla örtüşüyor.

Tim Cook, yaptığı açıklamada, “İleriye baktığımızda, geleceği şekillendirecek bu ve diğer teknolojilere yatırım yapmaya devam edeceğiz. Buna muazzam miktarda zaman ve çaba harcamaya devam ettiğimiz yapay zeka da dahil. Bu alanda devam eden çalışmalarımızın ayrıntılarını bu yılın sonlarında paylaşacağımız için heyecanlıyız.” dedi.

Analistler daha fazla detay vermesi için baskı yapsalar da, fazla bir şey söylemeyen Cook, “Bizim yöntemimiz her zaman iş yapmak, sonra da iş hakkında konuşmak ve kendimizi ön plana çıkarmamak olmuştur. Bu yüzden bu konuda da aynı şekilde davranacağız. Ancak inanılmaz heyecan duyduğumuz bazı şeyler var.” dedi.

Apple’ın yaklaşan hamlelerini önceden duyurması nadir görülen bir durumdur. Bu durum, Apple’ın bu yıl içinde yapay zekayı yazılım platformlarına entegre etmek için iddialı planları olduğunun bir işareti olarak yorumlanabilir.

Cook, açıklamalarını “Daha fazla ayrıntıya girmeden ya da haddimi aşmadan, Apple için üretken yapay zeka ve yapay zeka ile büyük bir fırsat olduğunu düşündüğümü söylememe izin verin.” sözleriyle sonlandırdı.

Apple’ın yapay zeka planları hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu yılın sonlarını, yani sonbaharı beklememiz gerekiyor. Ancak şimdiden belli olan şey, Apple’ın bu alanda önemli bir hamle yapmak istediği. Apple’ın da bu alana yatırım yapması, şüphesiz ki şirketin pazardaki rekabet gücünü artırmasına yardımcı olacaktır.